Tabela

İstanbul içi Tabela Fiyatları ve Tabela Örnekleri

Tabela Fiyatı: 2000 TL

Tabela Fiyatları 2000 Türk Lirası ile başlamaktadır, modele, malzemeye ve ölçüye göre değişmektedir.

Tabela Ölçüleri

Standart tabela ölçüleri ve fiyatları;

  • 100 x 100 cm - 4000 TL
  • 100 x 200 cm - 6000 TL
  • 100 x 300 cm - 8000 TL
  • 100 x 400 cm - 9000 TL
  • 100 x 500 cm - 11000 TL

Buradaki ölçüler ve fiyatlar örnektir. İstediğiniz her boyutta tabela satın almak için bizi arayın.

Bazı Tabela Örnekleri

Tabela Nedir?

Tabela, işletmelerin sokaklarda, caddelerde veya iç ve dış mekanlarda kullandığı, potansiyel müşterinin dikkatini çekmek veya bilgi vermek için amacıyla yazı, işaret veya semboller içeren bir pazarlama aracıdır. Tabelalar, işletmeler veya dükkanlarla ilgili ticari bilgileri müşteri kitlesine iletmenin ve marka tanıtmanın bir yoludur. 

Tabela Türk Dil Kurumuna göre; “üzerinde tanıtıcı, belirtici bir yazı, açıklama, işaret veya resim bulunan, tahta veya sac parçası, levha” demektir. İtalyanca kökenli olan bu kelime, İtalyanca “Tabella” demektir. 

Tabela Ne İşe Yarar?

Tabela ve levhalar, her biri kendi amacına ve işlevine sahip olarak bir çok farklı biçimde yapılabilir. Örnek olarak yön tabelaları, insanların yolda, sokakta veya bir bölgede gezinmesine yardımcı olurken, bilgilendirici tabelalar belirli bir ürün veya hizmet hakkında bilgi sağlar. Bununla birlikte, şirketler veya kuruluşlar hedef kitleye ulaşma, dikkat çekme, tanıtım ve markalaşma amaçları için promosyon tabelaları kullanabilir.

Tabelaların en önemli özelliklerinden birisi de, müşterilere hoş bir görüntü verme, müşterileri çekme ve elde tutma yeteneğidir. Doğru tasarlanmış ve stratejik olarak yerleştirilmiş bir tabela, marka bilinirliğini artırabilir ve böylelikle işletmeniz için daha fazla müşteri elde edebilirsiniz. Bu yüzden, şirketiniz için uygun tabela türünü seçmek ve en uygun olabilecek yere yerleştirmek çok önemlidir.

Tabela Neyden Yapılır? Tabela Malzemeleri Nelerdir?

Tabela, pano ve levhalar birçok farklı malzemeden yapılabilir. En yaygın kullanılan malzemeler aşağıda sıralanmıştır:

Metal: Alüminyum, paslanmaz çelik veya galvanizli çelik gibi metal malzemeler, uzun ömürlü ve dayanıklı olduğundan tabelalar için temel malzemelerdendir.

Plastik: PVC, Akrilik gibi plastik malzemeler, hafif veya uygun maliyetli olması için istenilen tabelalar için kullanılır.

Ahşap: Ahşap, genellikle doğal bir görünüm istenen tabelalar için kullanılır ve ahşap işleme gibi ekstra işlemlere tabii tutulur.

LED: LED aydınlatmalı tabelalar enerji tasarrufludur ve yüksek görünürlük sağlar.

Dijital Ekranlar: Dijital tabelalar, videolar ve animasyon gibi dinamik pazarlama amaçları için kullanılır.

Tabelacı Kimdir ve Ne İş Yapar?

Tabelacı, tabela, reklam panoları ve levhalar tasarlayan, üreten ve yerleştiren bir profesyoneldir. Tabelacılar reklam, tanıtım, yön gösterme veya diğer tabela ihtiyaçları için şekil, desen, motif ve işaret tasarlar ve üretirler. Aynı zamanda bir Tabelacı, malzeme seçiminden yazılım tabanlı grafik tasarım yapmaya, dijital baskı ve yapıştırmadan tabela veya pano kurulumuna kadar bir çok çeşitli görevlerden sorumludur. Ayrıca tabelaların yerel yasa ve yönetmeliklere uygunluğu sağlar ve tabela izinleri hakkında müşterilere bilgi verir.

Tabela Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde işletmelerin ve şirketleri tanıtım amaçları için pek çok tabela ve pano çeşiti ortaya çıkmıştır. Bunlardan en çok kullanılanlar şunlardır;

Kompozit Tabela

Kompozit tabelalar özellikle yüksek dayanıklılıkları, uzun ömürleri ve estetik görünümleri nedeniyle popülerdir. Kompozit Tabela iç ve dış mekanlarda yaygın olarak kullanılır.

Işıklı Tabela

Işıklı tabelalar, görsel etkiyi artırmak amacıyla üretilen ve pek çok çeşit ışık kaynağı kullanılarak tasarlanan tabela türlerinden biridir. Işıklı Tabela hem dış mekanlarda, bina girişlerinde, çatılarda hem de iç mekanlarda kullanılabilmektedir.

Kutu Harf Tabela

Kutu Harf Tabela, iki veya üç boyuttan oluşan birçok çeşitli malzemelerden üretilebilen harf tabela çeşitleridir.

Metal Kutu Harf Tabela

Metal Kutu Harf Tabela, alüminyum, paslanmaz çelik veya galvanizli çelik gibi metal malzemelerden üretilen dekoratif ve lüks bir tabela türüdür.

Krom Kutu Harf Tabela

Krom Kutu Harf Tabelalar paslanmaz çelik veya krom alaşımlı ile üretilir. Krom Kutu Harf Tabela göz alıcı ve şık tasarımı, önden veya arkadan aydınlatma seçeneği ile modern bir tabela türüdür.

Totem Tabela

Totem Tabela, genellikle direk ve üst kasetten oluşup, işletmelerin pazarlama ve bilinirlik arttırma çalışmaları için kullanılır. Sıklıkla iç ve dış cephelerde bulunan Totem Tabela karayollarında ve cadde kenarlarında da bulunurlar.

Pleksi Tabela

Pleksi Tabela, akrilik malzemelerden üretildiği için dayanıklı olan ve dış hava şartlarında uzun süre kullanım ömrü olan tabela çeşitir.

Eczane Tabelası

Eczane Tabelası, eczaneler tarafından kullanılması zorunlu olan tabela çeşididir. Eczane Tabelası hastalar için rahatlıkla bulunabilmesi için standartlaştırılmıştır.

Led Tabela

Led Tabela, led ışıklardan yapılmış bir tabela türüdür. Led Tabela, diğer tabela çeşitlerine göre dikkat çekicidir. Sabit(statik) veya hareketli(dinamik) görüntü ve yazı efektleri olan bu tabelalar, günün her saatinde rahatça görülebilir.

Yuvarlak(Daire) Tabela

Yuvarlar, Daire Tabela yaygın olarak dükkan ve işletme girişlerinde cadde veya sokak kenarına paralel şekilde yerleştirilen tabela çeşididir. Kaldırımda yürüyen potansiyel müşterinin dikkati Yuvarlak Tabelalar iyi bir şekilde çeker.

Pilon Tabela

Yaygın olarak alışveriş merkezlerinde kullanılan ve kullanılan işletme promosyonlarının ve bilgilerinin geniş zemin üzerinde çift taraflı olarak yer aldığı tabelalardır. Pilon Tabela, işletme veya dükkan girişlerinde geniş alana sahip işletmeler için en iyi tanıtım araçlarındandır.

Çatı Tabelası

Çatı Tabelası işletme veya firmaların ad, reklam, tanıtım, bilgi pazarlama amaçlarına yönelik bir tabela türüdür. Çatı Tabelaları yüksekte olduğundan insanların görebilmesi için geniş ölçeklidir ve profesyonel inşaa gerektirir.

Vinil Germe Tabela

Vinil Germe Tabela türünde dijital baskı olarak basılan branda(vinil), profil çerçeveye dört bir yandan gerdirilir. Vinil Germe Tabela’nın içerisinde aydınlatma düzeneği de bulunabilir.

Ofis İçi Tabela

Ofis İçi Tabela, ofis girişinde, dışında veya içerisinde bulunur. Ofis İçi Tabelaları kullanan firmaların logosunu, marka adlarını ve diğer bilgilerini içeren tabela çeşididir.

Tabela Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tabela yaptırırken dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıda listelenmiştir;

Tabela için uygun bir malzeme seçme: Tabela yapım malzemeleri arasında ahşap, alüminyum, PVC ve cam gibi bir çok malzeme bulunur. Her malzemenin farklı avantajları ve dezavantajları vardır, işletmenize ve tabela yerleşimine göre en uygun olanını tabelacı’nız ile görüşün.

Tabela boyutları: Tabela ebatları, tabelanın bulunduğu yere ve görünürlüğüne göre seçilmelidir.

Tabela yazısı: Tabela okunaklı, büyük ve net olmalıdır. Mesajı verecek olan yazı veya işaretler arka plan rengini tamamlamalıdır.

Tabela yerleştirme: Görünürlüğü sağlamak için tabelaları işletmeniz çevresinde en uygun olacak yerlere yerleştirilmelidir.

Tabela aydınlatması: Tabelaların gece görünür olması için tabela aydınlatması gereklidir. Aydınlatma türü ve yoğunluğu, işaretin konumuna ve amacına göre seçilmelidir.

Tabela koruması: Tabela üzerine uygulanan koruyucu bir kaplamanın dayanıklılığını arttırdığı düşünülebilir.

Tabelacı: Tabela üreticisi veya Tabelacı, tabelanın kalitesi, görünüşü, dayanıklılığı ve dikkat çekiciliği için kritik öneme sahiptir.

Tabelacı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tabela firması seçerken öncelikle tecrübesine ve referanslarına göz atmalısınız. Ardından, tabelacı’nın sunduğu malzeme seçeneklerine ve size özel tasarımlar sunup sunmadığına dikkat etmelisiniz. Tabelacı size daha sonradan olacak herhangi bir aksilikte teknik destek de sunmalı ve tabelanın kurulumu, bakımı ve onarımı ile ilgili sorularınızı yanıtlamalıdır.

İşyeri Tabela Vergisi Nedir?

İşyeri Tabela Vergisi, işyerlerinde kullanılan tabelalar için alınan bir vergidir. Bu vergi, işletmenin bulunduğu belediye tarafından alınır ve tabelanın boyutuna, tasarımına ve konulduğu yere göre değişkenlik gösterir. Bu verginin amacı, işletmelerin reklam faaliyetleri yoluyla belediye hizmetlerine katkıda bulunmaktır.

İşyeri Tabela Vergisi Ne Kadar?

İşyeri Tabela Vergisi, her belediye tarafından farklı olarak belirlenir ve değişkenlik gösterir. Ancak ortalama bir rakam söylemek gerekirse; normal tabelalar için metrekare başına 90 TL, ışıklı tabelalar için de metrekare başına 150 TL vergi alınmaktadır. Net vergi miktarını öğrenmek için işletmenizin bulunduğu belediyenin vergi dairesine başvurmalısınız.

İşyeri Tabela Vergisi Ne Kadar?

Tabela Vergisi yıllık olarak ödenir. Bazı belediyeler bu vergiyi yılda iki kez veya daha fazla kez ödeme seçeneği sunar, ama bu seçenekler her belediyede mevcut olmayabilir. Öğrenmek için işletmenizin bulunduğu belediye’nin vergi dairesiyle iletişime geçin.

Tabela Vergisi Nereye Ödenir?, Tabela Vergisi Nasıl Ödenir?

Tabela Vergisi, işletmelerin bulunduğu belediyenin vergi dairesine ödenir. Belediyenin belirlediği tarihte vergi dairesine giderek veya online olarak vergi ödemesi yapılabilir.

Tabela İzni Nereden Alınır?

Tabela İzni, işletmenizin bulunduğu belediyenin ilgili biriminden alınır. İznin alınması için gerekli belgeler şunlardır; 

  • İşletmenin kayıt belgesi, 
  • İşletmenin kuruluş belgesi, 
  • Tabela tasarımı,
  • Tabelanın yerleştirileceği yerin fotoğrafları,
  • Ve benzeri belgelerden oluşur.

Tabela İzni’ni almak için gerekli belgeler ve prosedürleri daha detaylı öğrenmek için işletmenizin bulunduğu belediyenin vergi dairesiyle iletişime geçin.

Tabela Hangi Bilgisayar Programlarıyla Yapılır?

Tabela tasarlamak için tabelacılar yaygın olarak, Adobe Illustrator, CorelDRAW,  Photoshop gibi vektör grafik programlarını kullanır. Ayrıca pek yaygın olmasa da, AutoCAD ve Sketchup gibi 3 boyutlu tasarım programları aracılığıyla da tabela tasarımı yapılabilir. Hangi programı kullanacağınız, tabela tasarımınızın ve tabelanın gereksinimlerine göre değişir.

Tabela için Hangi Renkler Dikkat Çekicidir?

Tabela için dikkat çekici renkler genellikle koyu renkler olan siyah, mavi, yeşil ve açık renkler beyaz, sarı, turuncu’dur. Aynı zamanda parlak, canlı ve keskin renkler tabelaların dikkat çekiciliğini arttırır. Tabela rengi seçiminde tabelanın arka planındaki renk ile ön plandaki objelerin veya yazının uyumlu ve görünür olmasıdır.

Tabela Nasıl Temizlenir?

Tabela temizliği için öncelikle gerekli olan malzemeler su, sabun, bez veya sünger gibi temizlik malzemeleridir.

Adım 1: Tabelayı su ve sabun karışımı ile silmek için bir bez veya sünger kullanın. Sabunun çok fazla kullanılmamasına dikkat edin.

Adım 2: Tabela üzerindeki sabun ve lekeleri temizleyin.

Adım 3: Tabelayı temiz su ile yıkayın.

Adım 4: Tabelayı kurumasını bekleyin veya kurutun.

Adım 5: Tabelanın yüzeyini havalandırın veya silin.

Ek olarak, Tabela yüzeyi aşırı yıpranmamışsa veya tozluysa, bir yumuşatıcı çözelti(amonyak, aseton, vb) ile temizlemek daha etkili olacaktır. Ancak, bu çözümler tabela’nın yüzeyini tahriş edebilir ya da tabela da hasara neden olabilir, bu yüzden bu yöntemleri kullanırken çok dikkatli olmalısınız. Son olarak, tabela üzerinde yazıların silinmemesi için kullanılan özel bir boya varsa, bu boyalar için üretilen özel temizleyiciler kullanılmalıdır.

Tabela Yapımı Ne Kadar Sürer?

Tabela yapımında tabelanın tasarımına, malzemesine ve boyutuna göre tabela yapım süresi 1 veya 2 haftayı alabilir.

Zey Reklam profesyonel ekibiyle tabelanızı 1 hafta içerisinde yapıp teslim eder.
X